Friday 1 July 2011

Dakboerin


What it is
Dakboerin Annelies Kuiper ontwerpt sinds 1 januari 2011 groentetuinen op daken in met name stedelijke gebieden. Ze legt ze vervolgens aan en onderhoudt ze, indien gewenst. De oogst wordt direct gegeten in de bedrijfskantine, restaurant, schoolmenza of thuis onder eigen dak. Alles wat Annelies verbouwd is duurzaam en biologisch en het maakt de mens weer zelfvoorzienend zodat we weten wat er in ons eten zit. Van dak naar bord! 
Why it's cool    
Omdat voedselkilometers als probleem worden gezien om aan de vraag naar biologische producten te kunnen voldoen
is stadslandbouw een goed alternatief.  Grond is schaars in de stedelijke gebieden, maar daken… die zijn er natuurlijk genoeg. 
Dit is een goede oplossing voor de toekomst nu steeds meer land bebouwd wordt met huizen en ook omdat onze voedselvoorziening niet meer van ver weg hoeft te komen en er dus minder transport voor nodig is. Hierdoor reduceren we de milieuvervuiling, en door meer groen in de steden wordt er ook nog eens meer C02 omgezet in zuurstof.
Straten, buurten en zo ook wijken en dorpen en steden zouden elkaar hierdoor kunnen inspireren en gemeentes zouden hierin kunnen investeren. Want het is niet alleen duurzamer, maar het is ook een mooi aanzien.




bron: www.dakboerin.nl

No comments:

Post a Comment